ČLANICE V LETO 2022 Z NOVIM SELEKTORJEM

ČLANICE V LETO 2022 Z NOVIM SELEKTORJEM

Slovenska ženska futsal reprezentanca ima novega selektorja. Izvršni odbor je na mesto selektorja ženske futsal A reprezentance imenoval Draga Adamiča, ki bo slovensko izbrano vrsto vodil od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2023. Na tem mestu bo 48-letni Adamič nadomestil dosedanjega selektorja Dejana Krambergerja.

»V prvi vrsti bi se rad zahvalil Nogometni zvezi Slovenije za ponujeno in izkazano zaupanje ter priložnost. Zame je to ogromno priznanje in velika čast, da bom lahko vodil reprezentanco. Cilji pa so jasni: uvrstitev reprezentance na veliko tekmovanje, predvsem pa približati slovenski ženski futsal bližje evropski eliti. V prvi vrsti pa želim spremeniti miselnost naših igralk, ki ji manjka te zmagovalne mentalitete. Predvsem pa želim pri igralkah videti predanost dresu Slovenije,« je ob imenovanju povedal Adamič, ki načrtuje prvi zbor v mesecu februarju.

Adamič je s futsalom začel pri celjski Pelikanih, s katerim je bil leta 2000 tudi pokalni prvak, potem je igral za Nazarje (popeljal jih je v 1. SFL, bil je tudi najboljši strelec 2. SFL), potem se je preselil v Zagorje, kjer se je leta 2006 veselil naslova državnega prvaka. Igral je še za Dobovec, Živex in Veplas Velenje, kjer je zadnjič zaigral v članskem futsalu v sezoni 2010/11.

S trenerstvom je začel v Dobovcu v sezoni 2007/08, potem pa je vodil Veplas, ki ga je popeljal v 1. SFL, bil je tudi trener Keblja in Maribora, s katerim je prišel v sezoni 2014/2015 do 3. mesta v 1. SFL.

Zadnji dve sezoni je deloval v ekipi ŽNK Celje, kamor je prišel na povabilo Uroša Ločnikarja, v lanski sezoni pa je bil s Celjankami tudi državni prvak.