Drago Adamič – OSEBNI TRENER

Drago Adamič – OSEBNI TRENER

Drago Adamič, Vodja centra ter osebni trener

SLEDI TE MI

VADBENI PROGRAMI
Individualni programi 70%
Vodene vadbe 90%
Osebno trenerstvo 70%
DIPLOME

Drago Adamič: »Dobri dve desetletji je šport moj vsakdanji spremljevalec. Najprej sem tekmoval, zadnja leta pa sem rekreativec in trener. Vse bolj pogosto se srečujem z vprašanji, ki mi jih zastavljajo prijatelji, znanci, naključni rekreativci: kaj delati oziroma kako vaditi za dosego zastavljenih ciljev brez bolečin v sklepih, kolenih in hrbtenici, brez diet, kako doseči želeno telesno težo, kako izboljšati telesno pripravljenost … Vsa ta vprašanja in še mnoga druga so me gnala k razmišljanju, kaj bi morali spremeniti, dodati, česa ne početi, da dosežemo osebni cilj. Vsi odgovori, ki so se mi porajali, so vodili v eno smer, da v večini primerov ljudje vadimo samo zato, da vadimo.

Premalo pozornosti posvečamo sporočilom, ki nam jih pošilja naše telo.

To je bil vzrok, da sem se odločil, da naredim korak naprej na tem področju. Začel sem se izobraževati za osebnega trenerja. Izobraževanje, ki ga organizira mednarodno priznana organizacija AFP  Slovenija, je razdeljeno na tri tematike: športna medicina (funkcionalna anatomija, fiziologija mišic, biomehanika, kardiovaskularna fiziologija, telesna sestava, delo s specialnimi populacijami, fitnes in zdravje), osnove prehrane (makrohranila, mikrohranila, metabolizem in energija, patofiziologija debelosti, patofiziologija stradanja, uravnavanje telesne teže) ter osebno trenerstvo (predhodna obravnava vadečega, sestavni deli vadbene enote, aerobna vadba, anaerobna vadba, gibljivost, praksa v vadbenem okolju).

Znanje, ki sem ga pridobil, je neprecenljivo. Šele zdaj razumem, kaj se pravzaprav dogaja z našim telesom med vadbo, kakšni so gibalni vzorci, katere mišice vključuje posamezni gibalni vzorec, kateri energijski procesi potekajo ipd. S pridobljenim znanjem je načrtovanje in izvedba treningov pravi užitek.«

TEČAJ AFP OSEBNI TRENER

TRENERJI

Maša Kač: “Diplomirala sem na Fakulteti za šport, sem kondicijski trener in fitnes inštruktor. Ukvarjam se tudi s kineziotapingom in rehabilitacijo po poškodbah. Imam večletne izkušnje z vadbami otrok in odraslih. Vodim tudi specifične skupine, kjer je individualni pristop najbolj pomemben.”

Znani obrazi

SPORTFIT